Udeliv    

Udeliv
 
"Naturen er mangfoldig og der er ikke knyttet bestemte aktiviteter til den, derfor skaber børn selv lege og magi"
 
Naturen er kendetegnende ved, at være rummelig og foranderlig og kun få ting har definerede funktioner. Dette mener vi er med til, at fremme børnenes fantasi og kreativitet og udbygge børnenes idéer og erfaringer.
 
Børn har et højt aktivitetsniveau og vi mener at aktiviteter/ leg i naturen er med til at styrke kroppen og øge udholdenheden. Hvilke skaber sundhed og velvære for barnet.
 
I vores hus vægter vi udelivet højt fordi vi oplever større albuerum. Der er større tolerance og færre konflikter blandt børnene. Vi oplever at udelivet inviterer til fordybelse, er beroligende og mindsker børns stressniveau. 
 
Børnene deltager aktivt i de forskellige gøremål på legepladsen (årstidsbestemte aktiviteter). ( fejning, snerydning og have arbejde). 
 
Børnene hjælper med at passe vores geder. De fodrer gederne, sætter dem på græs og hjælper til med at muge ud og holde rent i gedehuset. Vi bruger vi tid på at snakke med børnene om respekt for både dyr og natur.
 
På vores legeplads har vi et dejligt bålsted som vi bruger rigtig meget tid omkring. Her oplever vi fællesskab, positiv stemning og masser af sanseoplevelser, og indimellem er vi heldige, at få maven fyldt op. 
 
Vi nyder at bruge naturen og de dejlige grønne områder omkring os, som motiverer os til at komme ud og bruge os selv. I kraft af, at vores børnehave ligger på landet, oplever vi at mange af vores børn viser stor interesse for landmandens arbejde og efterligner dette i sandkassen/på legepladsen. Det er en vigtig del af vores hverdag , at følge med i årstidens gang, såsom hvornår pløjer, sår og høster man. Vi har vores egen køkkenhave og drivhus hvor børnene deltager aktivt. 
 
"Vi er et hus, hvor udelivet er en naturlig del af vores hverdag" 

 


Side fra Net For Dig